Az M.A.-H PyroGas fatüzelésű faelgázosító kazán lakások, családi házak, műhelyek, ipari és mezőgazdasági objektumok fűtésére alkalmas.

Faelgázosító kazánt használók és faelgázosító kazánokat üzembe helyező szerviztechnikusok tapasztalatai alapján lett kifejlesztve. Fűtőanyagként bármilyen száraz fát használhatunk, főleg hasábfát – maximum 750 mm hosszig – típustól függően. A faelgázosító kazán továbbá alkalmas fahulladék égetésére, de mindig fahasábokkal keverve. A hamu az elégetett tüzelőanyag 1-2%-át teszi ki, ami egy, esetleg két tisztítást jelent hetente. Mivel a káros anyag kibocsátás minimális a faelgázosító kazán üzemeltetése környezetkímélő.

Az M.A.-H PyroGas egyszerűen és könnyen kezelhető faelgázosító kazán. 

Minőségi acél kazánlemezből készül. A kazán belső falvastagsága 6 mm, a külső 4 mm. A tűztér betétek a faelgázosító kazánban magas szilárdságú speciális tűzálló kerámiaötvözetből készülnek, ami növeli a faelgázosító kazán élettartamát.

A kazántest acéllemezekből összehegesztett és próbanyomáson tesztelt masszív egység, felül nagyméretű tüzelőanyag kamrával, aminek az alja egy tűzálló kerámia idom hosszúkás terelő nyílással (fúvóka), melyen keresztül a tüzelőanyag az égőtérbe kerül. Ez az égőtér úgyszintén korszerű kerámia idomokból van kialakítva.
A faelgázosító kazán hátsó részében vannak kialakítva függőlegesen a hőcserélő csövek hatásnövelő turbulátorokkal (spirálisan tekert terelőlemezek). A hőcserélők felső része a gyűjtő csatornába van vezetve. A csatorna hátsó része szívótorkon keresztül kapcsolódik a kéményhez.

Letöltés